Kerst-ravioli met truffel en Parmezaan

17 december 2013
door Kirsten Achter de schermen

  Weet jij al wat je gaat koken met kerst? De HelloFresh Kerstbox is nog maar tot en met woensdag 18 december te bestellen. Wij doen alle boodschappen en zorgen dat alle ingrediënten voor een heerlijke kerstmaaltijd bij jou thuis worden bezorgd. Zo heb jij meer tijd om te genieten van de feestdagen! 

  Het HelloFresh-kerstmenu bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Het voorgerecht is een echte Kerst-ravioli: namelijk truffelravioli, gegarneerd met Parmezaanse kaas en salie. Voor het hoofdgerecht kun je kiezen uit een hertenboutbiefstuk en een Schotse zalmfilet, waar je hier meer over kunt lezen. En tot slot maak je een heerlijke chocoladesoufflé voor het dessert.

  Hier vertellen we je meer over de speciale truffelravioli die gemaakt is door onze pastaleverancier Casa di Fulvio en lees je meer over de Parmezaanse kaas, waar je de ravioli mee garneert.

  ravioli_kerst_groot 

  Schermafbeelding 2013-12-17 om 10.53.11Truffelravioli
  De truffelravioli voor het voorgerecht in de Kerstbox is gemaakt door Casa di Fulvio, onze vaste pastaleverancier. De ravioli wordt gemaakt in Romagna, een historische regio in Italië. Hier worden alleen de beste lokale ingrediënten en klassieke bloem gebruikt om de ravioli te maken. Fulvio gebruikt geen kunstmatige voedingsstoffen: de ravioli wordt helemaal puur en ambachtelijk bereid door onder andere ‘pastameester’ Massimiliano, die je op de foto ziet. En dat proef je!

  Parmezaanse kaas
  De truffelravioli garneer je met Parmezaanse kaas. De harde Parmigiano Reggiano DOP in de Kerstbox is de enige echte Parmezaanse kaas! De kaas is zo bijzonder, omdat hij jarenlang houdbaar is en pas na minstens 2 jaar helemaal op smaak is. Na de minimale rijping wordt iedere kaas beoordeeld op kwaliteit, voordat ze rondom het originele Parmigiano Reggiano ingebrand krijgen. Tijdens de verdere rijping wordt de kaas regelmatig geborsteld en gekeerd. Uiteindelijk ontstaat een harde, brosse kaas.

  Wist je dat de herkomst van de Parmigiano Reggiano erkend en beschermd is met de Europese DOP, voluit ‘Denominazione d’Origine Protetta’? In het Nederlands betekent dit ‘Beschermde Oorsprong Benaming’. Een hele kaas wordt voorzien van productiejaar en –maand en wordt rondom bestempeld met de naam ‘Parmigiano Reggiano’. Dit wordt gedaan om imitatie te voorkomen!

  Klinkt dit jou allemaal lekker in de oren? Je kunt de Kerstbox nog tot en met 18 december bestellen, dus wees er snel bij! Bestel de Kerstbox via onze website.

    Bestelbutton_Bestel snel_rood

  Vorig artikel
  Brood van Le Perron Brood van Le Perron
  Volgend artikel
  Kerstmarkten in Nederland Kerstmarkten in Nederland

  Gerelateerde artikelen