Ingrediënten kiezen voor de box

20 mei 2015
door hellofresh Achter de schermen

  Hoe wij ingrediënten uitkiezen

  Iedere week doen wij voor jou de boodschappen voor drie of vijf complete maaltijden en gaan we voor jou op zoek naar de beste producten. Hoe we dat doen? Heel simpel, aan de hand van onze eigen selectiecriteria: de producten moeten vers en lekker zijn en het moet duidelijk zijn waar de producten vandaan komen. Lees hier meer over onze filosofie!

  Verrassende producten van het seizoen

  De selectie van de producten voor de HelloFresh Box begint al bij de ontwikkeling van de recepten. Wij kiezen bijvoorbeeld voor groenten die niet bij iedereen bekend zijn en die je ook niet snel in de supermarkt zult terugvinden. Met HelloFresh leer je dus nieuwe producten kennen en wij vertellen je hoe je ze kunt bereiden. We houden ook rekening met de seizoenen. Zo staat er in de winter regelmatig pastinaak, koolraap en boerenkool op het menu en zie je in het voorjaar meer gerechten met bijvoorbeeld raapstelen, postelein en asperges.

  Wie stelt de box samen en bedenkt de recepten?

  Thomas uit het product-team

  Dat is Thomas. “Ik ben samen met mijn team verantwoordelijk voor de inhoud van de HelloFresh Box: van receptontwikkeling tot de inkoop van alle ingrediënten. Ik kom hiervoor veel bij onze leveranciers over de vloer. Samen bespreken we welke ingrediënten er in de HelloFresh Box komen. Zo zit ik geregeld om de tafel met bijvoorbeeld de worstenmakers van Brandt & Levie of de bakker Le Perron en bedenk ik samen met Kitchen on a Mission en Maza nieuwe kruidencombinaties. Waar ik op let bij het selecteren van de ingrediënten? Het moet vooral lekker, vers en van goede kwaliteit zijn! Anders komt het niet in de HelloFresh Box. Samen met onze diëtiste ben ik veel in de keuken te vinden om de recepten te bedenken en vooral om ze te testen en te proeven. Elk recept moet aan bepaalde criteria voldoen. Zo moeten de gerechten in een box gevarieerd, gezond en gemakkelijk zijn.”

  Erg belangrijk: vers & lekker!

  Bij ons staat voorop dat de producten vers, gevarieerd en bovenal lekker zijn, dat vinden we belangrijker dan dat het product een keurmerk heeft. Zo is bijvoorbeeld niet alles altijd biologisch. Omdat de meeste producten vers zijn en direct bij de leverancier worden ingekocht, bevatten ze doorgaans geen toevoegingen zoals onnodige smaakversterkers of toevoegingen waarmee de houdbaarheid wordt verlengd. Op het etiket van ingrediënten maken wij bewust geen duidelijk onderscheid tussen biologische producten en niet-biologische producten, omdat wij altijd kiezen voor producten van goede kwaliteit waarbij respect voor het milieu en dierenwelzijn ook hoog in het vaandel staan. Wij kiezen daarom onze leveranciers zorgvuldig uit.

  Gemakkelijk en gezond

  Wij houden niet van gedoe. Daarom maken wij lekkere, maar niet ingewikkelde recepten. Alle recepten zijn in gemiddeld 30 minuten te bereiden en zijn uitgebalanceerd. Wij berekenen de voedingswaarden, zodat je zelf kunt checken dat je nooit te veel vet, koolhydraten of eiwitten binnenkrijgt. Op deze manier maken wij het je gemakkelijk. Zonder zorgen zet jij een gezonde maaltijd op tafel!

  Lees hier in meer detail waarom de HelloFresh Box een gezonde levensstijl bevordert.

  Inspiratie & variatie

  Wij laten ons inspireren door het seizoen. Het uitgangspunt bij de keuze van ingrediënten is dat ze van dichtbij komen, uit Nederland of omringende landen. Soms kan het zo zijn dat er ingrediënten uit verder weg gelegen landen in de box zitten. Dit is omdat wij variatie ook belangrijk vinden en in sommige seizoenen bepaalde producten niet goed beschikbaar zijn. We houden er niet van om voedsel weg te gooien en dus portioneren we onze producten en schenken we producten die over zijn aan de Voedselbank. Het karton van de HelloFresh Box wordt gerecycled en we gebruiken alleen niet recyclebaar verpakkingsmateriaal als dit de kwaliteit van de losse producten ten goede komt.

  Lees hier meer over onze verpakkingsmateriaal en bekijk dit blogartikel voor handige recepten voor jouw overgebleven ingrediënten.

  “Ik vind het belangrijk om met verse producten te werken en zonder pakjes te koken. Je weet gewoon niet goed wat er precies in zo’n pakje zit. Ik vind het mooi dat HelloFresh helpt om haar klanten te laten ontdekken en ervaren hoe gemakkelijk (en leuk!) het kan zijn om iedere dag met verse producten te koken. Niet alleen om ze nieuwe producten te laten leren kennen, maar ook om ze verrassende recepten te laten ontdekken. Ik word echt gelukkig als klanten vertellen dat ze (of hun kinderen) ineens zuurkool of witlof lekker vinden, dankzij een recept van ons. Ik vind het daarom leuk en leerzaam om bijvoorbeeld alle berichtjes op onze social media pagina’s te lezen. Bedankt voor al jullie feedback en foto’s van de gerechten!” vertelt Thomas.

  Heb jij vragen voor Thomas of Maartje? Laat het ons dan weten via een opmerking onder dit artikel of via onze Facebookpagina!

  Vorig artikel
  Voedzaam ontbijt met fruit en noten Voedzaam ontbijt met fruit en noten
  Volgend artikel
  Hollandse asperges uit Brabant Hollandse asperges uit Brabant

  Gerelateerde artikelen