Gezond Oosters vispakketje

8 januari 2014
door Kirsten In de keuken

    Deze week maak je een Oosters vispakketje met cherrytomaten, bosui en zilvervliesrijst met de ingrediënten uit de HelloFresh Box. De vis vouw je samen met de groenten in aluminiumfolie en dit pakketje leg je vervolgens in de oven. De vis wordt verwarmd en er ontstaat stoom in het pakketje, waardoor de vis gaar wordt. Op deze manier wordt de vis dus gestoomd. Bij het stomen van de vis wordt minder vet gebruikt dan wanneer je hem bakt. Hierdoor houd je het energiegehalte van de maaltijd laag!

    Oosters vispakketje stomen

    Oosterse vispakketje, vis-bereiden op een gezonde manier

    Stomen is een gezonde manier van het bereiden van je eten en het kan op allerlei verschillende manieren. De manier waarop je de vis deze week stoomt, wordt ook wel ‘en papillote’ genoemd, de Franse bewoording voor het ‘inpakken’ van je eten. Het is een goedkope en makkelijke manier om je eten te stomen. Zou je vaker je eten willen stomen? Je kunt een stoommand kopen, waar je vis, vlees en groenten in kunt doen. De mand met eten zet je op een pan met kokend water. Als je een echte fan van gestoomd eten bent, kun je ook een stoomoven aanschaffen, waarbij waterdamp gebruikt wordt om voedsel te verwarmen.

     Wat vond jij van het Oosterse vispakketje? Heb je al eens eerder eten gestoomd?

    Vorig artikel
    Best of 2013: Pastasalade met rode pesto Best of 2013: Pastasalade met rode pesto
    Volgend artikel
    Peulvruchten: boordevol voedingsstoffen Peulvruchten: boordevol voedingsstoffen

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.