4x guacamole

5 juni 2017
door Juliette Clonier HelloFresh-recepten

    Op brood, door de salade, een smoothie of chocolademousse en zelfs in taart – de avocado is bijna niet meer uit ons menu weg te denken. Een van de meest klassieke bereidingswijzen blijft altijd populair: guacamole.

    guacamole

    En dan niet guacamole uit een potje, nee, gewoon zelfgemaakt, met rijpe avocado’s. Heb je zin in een andere soort guacamole? Wij geven je maar liefst vier recepten voor de lekkerste avocadodips.

    guacamole

    Holy guacamole

    Guacamole betekent letterlijk “avocadosaus” en komt uit het Nahuatl, de taal gesproken door de oorspronkelijke inwoners van Mexico. Er zijn vele verschillende recepten, maar over het algemeen bevatten ze allemaal de volgende basisingrediënten: avocado, tomaat, uien, koriander, limoen en zout.

    [columns_row width=”half”][column]

    De klassieker

    guacamole

    Ingrediënten:

    • 3 rijpe avocado’s
    • ½ rode ui, heel fijn gesneden
    • 1-2 groene peper, heel fijn gesneden
    • Sap van 1-2 limoenen
    • 2 takjes koriander
    • 1-2 tl zout

     

    Bereidingswijze:

    1. Maal met een vijzel een kwart van de ui en het grootste deel van de groene peper fijn.
    2. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
    3. Voeg toe aan de vijzel en prak met een vork tot een grove mousse. Voeg ondertussen het grootste deel van het limoensap toe.
    4. Voeg de rest van de rode ui, het limoensap en de koriander toe en meng tot een grove massa.
    5. Breng op smaak met peper en zout.
    [/column] [column]

    Met basilicum

    recette-guacamole

    Ingrediënten:

    • 4 rijpe avocado’s
    • 200 g cherrytomaten, gehalveerd
    • ½ rode ui, heel fijn gesneden
    • 1 knoflookteen, fijngesneden
    • 20-25 basilicumblaadjes, fijngesneden
    • Sap van 1 citroen
    • 1 tl olijfolie
    • Peper en zout

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
    2. Besprenkel de cherrytomaten met olijfolie en een snufje zout en peper. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier, bak 10-15 minuten of tot de tomaten een beetje gegrild zijn, maar nog wel zacht. Laat afkoelen.
    3. Meng met een vork de avocado, rode ui, knoflook, citroensap en een snufje zout tot een grove massa.
    4. Snijd de basilicum in dunne reepjes en voeg dit samen met 1van de tomaten toe.
    5. Schep de guacamole in een kom en garneer met de rest van de tomaten.
    [/column][/columns_row] [columns_row width=”half”] [column]

    Met bacon

    recette-guacamole

    Ingrediënten

    • 4 rijpe avocado’s
    • 6 plakken ontbijtspek, uitgebakken en klein gesneden
    • Sap van 1 limoen
    • 1 knoflookteen, geperst of fijngesneden
    • ¼ tl chilivlokken
    • 3 lenteuien, fijngesneden
    • 30 g feta, verkruimeld
    • ½ tomaat
    • ½ tl zout en peper

    Bereidingswijze

    1. Meng met een vork de avocado, limoensap, knoflook, chilivlokken, peper en zout tot een grove massa.
    2. Schep hier de feta, tomaat, bacon en lenteuien doorheen.
    [/column] [column]

    Lekker romig

    recette-guacamole

    Ingrediënten

    4 rijpe avocado’s
    70 g Griekse yoghurt
    ½ rode ui, fijngesneden
    1 takje koriander, fijngesneden
    50 g tomaat, in kleine blokjes
    ½ jalapeño peper, fijngesneden
    1 tl limoensap
    Zout en peper

    Bereidingswijze

    1. Meng met een vork de avocado met de rest van de ingrediënten tot een grove massa.
    2. Breng op smaak met zout en peper.
    [/column] [/columns_row]

    Welke guacamole ga jij proberen?

     

    Vorig artikel
    Een tafel vol groen Een tafel vol groen
    Volgend artikel
    5x saladedressing in een handomdraai 5x saladedressing in een handomdraai

    Gerelateerde artikelen