In vuur en vlam met dit valentijnsdiner voor twee 1 februari 2021

door Manouk Gerechten

Schenk een wijntje in, steek de kaarsjes aan en knoop je schort om – het is bijna Valentijnsdag! Onze chefs hebben ervoor gezorgd dat er restaurantwaardige recepten op het menu staan waarmee jij zeker indruk maakt op je date. Zo heb jij met één klik alle ingrediënten in huis voor het perfecte valentijnsdiner.

Apéritif

Apero

Apero van de Markt 
Een plank vol met Spaanse vleeswaren, een bijzonder kaasje, olijven, noten en truffelchips – een beter begin van jouw valentijnsavond kunnen wij ons niet voorstellen.

***

Hoofdgerecht

Coq au vin
met puree en een frisse salade
In je box van 6 t/m 11 februari

Pak je date in door uit te pakken met dit klassieke Franse stoofpotje. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar wij helpen je een handje: het vlees hebben we namelijk al voorgestoofd. Zo sta je niet al te lang in de keuken en heb je alle tijd om samen te genieten van dit smaakvolle gerecht.

Kabeljauw met pastinaak in room
met gebakken paddenstoelen
In je box van 13 t/m 18 februari

Cabillaud en croute d'amandes

De zachte smaak van kabeljauw met de zoete smaak van pastinaak in een romige saus… It’s a match! De vis krijgt een lekker krokant jasje doordat je hem voor het bakken in een panko-amandelmengsel dipt. Dit recept is niet alleen een genot voor de smaakpapillen, want zeg nou zelf, dit is toch een prachtig plaatje?

***

Dessert

Chocoladecake met banaan en pinda’s
In je box van 6 t/m 11 februari

Gateau chocolat aux banane et cacahuètes

Voor bij de koffie of na het diner – met deze chocoladecake met banaan en pinda’s scoor je punten. Verras je geliefde(n) met dit onweerstaanbaar lekkere bakproduct van de HelloFresh Markt. Want we weten allemaal… Liefde gaat door de maag!

Perenplaattaart met cranberry’s en geschaafde amandelen
In je box van 13 t/m 18 februari

Tarte aux poires

Met een makkelijk recept, een bakmix en verse ingrediënten bak jij in een handomdraai deze pe(e)rfecte perenplaattaart. Daar scoor je gegarandeerd punten mee met valentijn. Aan de bak!

Aan de bak of toch liever gemak?

Op zoek naar een zoet dessert, maar geen bakprins(es)? Verras jouw valentijn met dit onweerstaanbare duo van pure chocolade en gesmolten chocoladetaartjes. Even in de oven en je zet een verleidelijk lekker dessert op tafel. Mmm…
Extra gourmandise

Vorig artikel
Koken met seizoenshelden Koken met seizoenshelden
Volgend artikel
10x met deze tips gooi je nooit meer een restje eten weg 10x met deze tips gooi je nooit meer een restje eten weg

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *