Gepofte knoflook uit de oven

1 mei 2014
door Frederieke In de keuken

gepofte knoflook uit de oven

Hoe gebruik jij knoflook meestal? Wist je dat je knoflook op meerdere manieren kunt bereiden? Gepofte knoflook uit de oven is een hele simpele en lekkere manier om knoflook te gebruiken. De knoflook verandert hierdoor van smaak, en geeft je gerecht een hele andere twist. Lees hier hoe je dit aanpakt.

Gepofte knoflook uit de oven

Door de knoflook in de oven te verwarmen is de knoflook minder scherp en een stuk zoeter van smaak. Je kunt deze zoete knoflookteentjes gebruiken in dips, dressings en sauzen. Als spread op krokant brood (bijvoorbeeld bruchetta) smaakt het ook heerlijk!

Ingrediënten:
– 1 bol (verse) knoflook
– 1 el olijfolie
– Peper en (zee) zout naar smaak

Benodigdheden:
Ovenschaaltje

Bereidingstijd:  60 minuten, inclusief 50 minuten in de oven.

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 140 – 150 graden.

2. Haal voorzichtig de buitenste bladen van de knoflook. Zorg dat de bol intact blijft. Leg de knoflook in een vuurvast ovenschaaltje. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.

3. Zet het ovenschaaltje in de voorverwarmde oven en laat in 50 minuten garen, of tot de bovenkant lichtbruin is en de knoflooktenen zacht zijn. Laat voor gebruik afkoelen.

Eet smakelijk! 

Vorig artikel
Het aankleden van je eettafel Het aankleden van je eettafel
Volgend artikel
Het perfecte cadeau voor moederdag Het perfecte cadeau voor moederdag