Gele biet van Paul uit Heerhugowaard
31 juli 2014Aankomende week zit de kleurrijke gele biet in de HelloFresh Box! Deze groente die onder de grond groeit is het broertje van de rode biet, maar smaakt anders en heeft een andere kleur. Aankomende week bereid je de gele biet van Paul uit Heerhugowaard, en eet je het bij een bulgursalade.
De bieten uit de box komen uit een familiebedrijf in Heerhugowaard (Noord-Holland). Paul Pronk heeft het bedrijf overgenomen van zijn vader, Jan Pronk, en die heeft het bedrijf overgenomen van Pauls opa. Pauls opa is het familiebedrij in 1945 begonnen. Nu woont Paul met zijn gezin op de boerderij en verbouwen ze vergeten groente. Zo telen ze niet alleen gele bieten maar bijvoorbeeld ook de zwarte peen.
Toen wij Paul vroegen hoe hij zijn toekomst als teler ziet vertelt hij: “Genieten van mijn gezin en verder gaan met onze uit de hand gelopen hobby”
Bietjes klaarmaken is niet moeilijk, kijk maar naar ons stappenplan!
1. Snijd de achterkant van de gele biet er af. 2. Schil de biet als een aardappel.
3. Snijd de gele biet in blokjes en kook de bietjes
in 20 – 25 minuten gaar!