Foodtrends 2017 9 januari 2017

door Charlot van Scheijen Gerechten

Benieuwd naar de trends op eetgebied in 2017? Dit zijn er vier die ons opvielen. teasers_website_w03_r10_a
Eten in kommen

Of bowl food, zoals dat in het Engels toch net wat lekkerder klinkt. Zo is er bijvoorbeeld de sushibowl, waarbij je de ingrediënten die je normaal rolt in zeewier in een kom serveert. Het zeewier snijd je in dunne reepjes en gebruik je als garnering. Voilá: sushi zonder al het gedoe van het rollen. Poké bowls zijn hier een afgeleide van. Dit gerecht dat oorspronkelijk uit Hawaï komt is net als een sushi bowl op basis van rijst, met daarop verse, rauwe vis en verschillende toppings. Je kunt deze bowls op steeds meer plekken in Nederland bestellen en misschien binnenkort zelfs terugvinden in onze box!

Foodhallen

Het begon met de Foodhallen in Amsterdam-West en de Markthal in Rotterdam, maar inmiddels vind je op steeds meer plekken hallen met kraampjes waar je kunt eten.  Ideaal als je met een groep mensen bent die allemaal iets anders willen eten. Iedereen haalt bij zijn of haar favoriete kraam, waarna je het samen kunt opeten aan lange tafels. Vaak kun je in deze foodhallen ook producten kopen om mee naar huis te nemen. Een overdekte markt met extra voordelen dus!

Plantaardige melksoorten

Je bent het misschien wel eens tegengekomen: amandel- of sojamelk bijvoorbeeld. Als je om wat voor reden dan ook geen koemelk drinkt, kun je kiezen voor een plantaardige variant. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten verkrijgbaar, gewoon bij de supermarkt. Ze heten vaak geen melk, omdat het dat officieel niet is. In plaats daarvan wordt bijvoorbeeld het woord ‘drink’ gebruikt. De meest bekende soorten zijn ‘melksoorten’ op basis van soja, rijst, amandel en haver.

Zeewier

Denk je bij zeewier vooral aan iets dat je op het strand tegenkomt? Niets is minder waar. Zeewier wordt ook wel het voedsel van de toekomst genoemd. Het is heel voedzaam, duurzaam te verbouwen en zit vol belangrijke voedingsstoffen. Bovendien zijn er talloze verschillende soorten die je weer op heel veel  manieren kunt toepassen. Zo kun je het gebruiken om een bouillon mee te maken of een zeewiersalade eten, maar kun je sommige soorten ook laten meekoken met peulvruchten om ze makkelijker verteerbaar te maken. Door de umami (hartigheid) in zeewier is het een geliefd product onder chefs.

b19a7282-7e95-48e3-85e5-a039efb18364-2015-0106_seaweed-salad-390

Bron: food52.com

Vorig artikel
Smoothie van banaan, amandel en cacao Smoothie van banaan, amandel en cacao
Volgend artikel
Alledaagse superfoods Alledaagse superfoods

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *