Kippeneieren zijn
er in
van donkerbruin
tot spierwit
en van roze tot blauw -
het hangt af van het ras van de kip.
per jaar,
80% hele eieren
20% verwerkt.
Per persoon eten we
in Nederland en België zo'n
Een kip legt zo'n
per jaar.
Een ei wordt in circa
gevormd.
is dat
van de kolibrie:
het weegt slechts 0,35 gram
1 ei bevat
en
Soort pluimveebedrijf
biologisch
vrije-uitloop
scharrel
kooi
ei uit België
ei uit Nederland
Nummer pluimveebedrijf
Land van herkomst
Het lijkt simpel, toch
wordt er elke maand
op
ei koken
Ei laten vallen?
Strooi er
op, dan stolt het en kun je het makkelijk opvegen.
Een
is een Chinese delicatesse
die tot 100 dagen wordt bewaard
in een speciaal mengsel.
rennen
fietsen
wandelen
Gemiddeld eten we
met Pasen 47 paaseitjes
per persoon.
Om 1 eitje te verbranden moet je... .
Nog heel even wachten en dan is het weer zover: het aspergeseizoen start half april. Wij eten ze het liefst klassiek: met ham, ei en boter. Witte asperges zijn maar twee maanden verkrijgbaar van eigen bodem, zorg dat je ze niet mist!
Portobelloburger met gebakken ei
Met de vlezige structuur van de portobello en het ei vol proteïnen zal zelfs de grootste vleeseter geen vlees missen op deze vega-burger. Doordat het eigeel nog zacht is, loopt het bij de eerste hap bijna als een saus over de paddenstoel.
Chocolademousse met sinaasappelcoulis
In desserts zijn de eieren vaak verstopt, maar toch onmisbaar. Neem bijvoorbeeld deze chocolademousse - heerlijk luchtig door de opgeklopte eiwitten maar toch stevig en romig met dank aan het eigeel.
Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas
Shakshuka is een populair gerecht uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Van Marokko tot Israël - elk land kent zijn eigen variaties van deze in tomatensaus gepocheerde eieren. En het mooiste is: je kunt deze HelloFresh-favoriet op elk moment van de dag eten.
Eimuffins met ontbijtspek, lente-ui en kaas
Met eieren kun je alle kanten op: van koken tot bakken en pocheren. Maar heb je er ook al eens muffins van gemaakt? Lekker als ontbijt of lunch, warm of koud, naturel of met spek, kaas en lente-ui - de keuze is reuze en geheel aan jou.
Elke maaltijd een eitje
Van ontbijt tot diner - een ei hoort erbij!
Rondom Pasen hoef je bij ons niet op zoek naar de eieren, wij zetten ze voor jou in de spotlights.