Close

Voor iedereen die eieren 

het einde vindt: de leukste 

ei-feitjes op een rij. Daarnaast 

vind je hier 5 makkelijke en lekkere recepten met ei. Wat dacht je van shakshuka of de klassieke combinatie van asperges met ei? Met deze gerechten steel jij van ontbijt tot diner de show met Pasen!


Kippeneieren zijn

er in

van donkerbruin

tot spierwit

en van roze tot blauw -

het hangt af van het ras van de kip.

Een ei wordt in circa 

per jaar,

80% hele eieren

 20% verwerkt.


per jaar.

Per persoon eten we 

in Nederland en België zo'n


Een kip legt zo'n

gevormd.

is dat

van de kolibrie:

het weegt slechts 0,35 gram

scharrel

1 ei bevat

Nummer pluimveebedrijf

en

ei uit België

Soort pluimveebedrijf

kooi

biologisch

ei uit Nederland

vrije-uitloop

Land van herkomst

Het lijkt simpel, toch

 wordt er elke maand

op 

ei koken

Ei laten vallen? 

Strooi er

op, dan stolt het en kun je het makkelijk opvegen.

Een

is een Chinese delicatesse 

die tot 100 dagen wordt bewaard 

in een speciaal mengsel.

wandelen

rennen

fietsen

Gemiddeld eten we 

met Pasen 47 paaseitjes 

per persoon. 


 Om 1 eitje te verbranden moet je... .

Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas


Shakshuka is een populair gerecht uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Van Marokko tot Israël - elk land kent zijn eigen variaties van deze in tomatensaus gepocheerde eieren. En het mooiste is: je kunt deze HelloFresh-favoriet op elk moment van de dag eten.  

Witte asperges met ham en ei


Nog heel even wachten en dan is het weer zover: het aspergeseizoen start half april. Wij eten ze het liefst klassiek: met ham, ei en boter. Witte asperges zijn maar twee maanden verkrijgbaar van eigen bodem, zorg dat je ze niet mist! 

Elke maaltijd een eitje

Portobelloburger met gebakken ei


Met de vlezige structuur van de portobello en het ei vol proteïnen zal zelfs de grootste vleeseter geen vlees missen op deze vega-burger. Doordat het eigeel nog zacht is, loopt het bij de eerste hap bijna als een saus over de paddenstoel.

Eimuffins met ontbijtspek, lente-ui en kaas


Met eieren kun je alle kanten op: van koken tot bakken en pocheren. Maar heb je er ook al eens muffins van gemaakt? Lekker als ontbijt of lunch, warm of koud, naturel of met spek, kaas en lente-ui - de keuze is reuze en geheel aan jou.

Chocolademousse met sinaasappelcoulis


In desserts zijn de eieren vaak verstopt, maar toch onmisbaar. Neem bijvoorbeeld deze chocolademousse - heerlijk luchtig door de opgeklopte eiwitten maar toch stevig en romig met dank aan het eigeel. 

Van ontbijt tot diner - een ei hoort erbij! 

Rondom Pasen hoef je bij ons niet op zoek naar de eieren, wij zetten ze voor jou in de spotlights.