Een verrassing in jouw box: pannenkoekenmix 1 februari 2017

door Lizzie Winckel Tips en Tricks

Op 2 februari is het Maria-Lichtmis. Dat wil zeggen: tijd om kaarsjes aan te steken en van pannenkoeken te smullen. Met Lichtmis wordt namelijk de terugkeer van het licht gevierd: de donkerste dagen zijn voorbij en de lente staat bijna voor de deur. Speciaal ter ere van deze dag zit er een pannenkoekenmix in jouw HelloFresh Box. Op deze dag symboliseren de ronde, goudkleurige pannenkoeken de zon. Lees hier verder.

16178729_1850611815198065_6343834196786914934_o

Op Maria-Lichtmis  worden traditioneel kaarsen gewijd en een kaarsenprocessie gehouden vóór de mis; vandaar de naam lichtmis. In veel talen verwijst de naam van het feest rechtstreeks naar kaarsen (Frans: Chandeleur). Het is traditie dat er op Maria-Lichtmis pannenkoeken gegeten worden. Dit wordt uitgedrukt in het gezegde: ‘Er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt met Lichtmis haar pannetje warm.’ Lichtmis wordt ook beschouwd als een dag van voorspoed. Zo zou het geluk brengen om met je rechterhand een pannenkoek omhoog te gooien terwijl je met je linkerhand iets van goud vasthoudt. Voor wie geen genoegen neemt met een doorsnee pannenkoek hebben we dit lekkere appel-banaanpannenkoekrecept.

Recept appel-banaanpannenkoek

Teasers_Website_W05_R13_A

Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 2 bananen
 • 1/2 appel
 • 2 eieren
 • 1/2 tl kaneel
 • 1 el roomboter
 • Als ontbijt: 4 el volle Griekse yoghurt + 2 el honing
  Als dessert: 2 bollen kaneelijs of vanille-ijs
 • Snufje zout

Benodigdheden

 • 2 x kom
 • Koekenpan

Bereiding

 1. Prak de bananen in een kom, voeg de eieren en een snufje zout toe en meng goed tot een beslag.
 2. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in flinterdunne plakken. Meng de plakken appel met de kaneel in een andere kom.
 3. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de helft van de appelplakken 2 minuten op middelhoog vuur. Verdeel de appels goed over de koekenpan en schenk de helft van het beslag erover. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin,. Haal daarna uit de pan en herhaal de handelingen met de overige appel en het overige beslag.
 4. Verdeel de pannenkoeken over de borden en serveer als dessert met een bolletje kaneel- of vanille-ijs. Of serveer als ontbijt met een schep Griekse of Turkse yoghurt en honing.

Tips!

 • Hoe rijper de bananen, hoe lekkerder en zoeter de pannenkoeken!
 • Wil je dit een keer maken, maar heb je geen appel in huis. Je kunt de appel vervangen door peer, bosbessen of ananas.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

Vorig artikel
Nieuw: elke week de recepten die het beste bij jou passen Nieuw: elke week de recepten die het beste bij jou passen
Volgend artikel
3 x boerenkoolrecepten 3 x boerenkoolrecepten

Gerelateerde artikelen

3 reacties

mertens marleen schreef:

hallo ik had al in de telefoon gezegt dat ik per maand een box neem maar ik zie juist dat ze maandag weer komt dat wil ik niet ene keer per maand is genoeg ik had de datum voor maart al gegeven denk ik anders word dat een dure zaak hoor en dan zijn we ook niet thuis niet gevraagt als julie zo verder doen ga ik er mee stoppen ga ik naar de bank voor stop te zetten voor te betaling laat maar weten ik ga nog wachten tot ik antwoord krijg van julie

Marina Bosman schreef:

Goeie morgen bij Hello Fresh,
Wij hebben jammer genoeg de pannekoekenmix niet ontvangen in onze box verleden Zaterdag.
Voor de rest weer toffe combianties voor deze week hoor!
Met vriendelijke groeten,

Veronique Smeulders schreef:

Dag Hello Fresh,
In mijn mail van deze week stond dat er pannekoekmix in mijn box zou zitten. Ik heb deze echter niet gevonden. Voor de rest zitten alle ingrediënten erin. Vers en mooi verpakt zoals altijd. Groetjes Veronique

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *