De lekkerste culinaire reis naar… Vietnam

2 augustus 2018
door Helene Inspiratie

    Zoet, zuur, kruidig, fris en vooral héérlijk vers. De Vietnamese keuken draait rond één ding: harmonie. Van bánh mì tot gỏi cuôn of bánh phở: Euh, wablief? Lees verder en ontdek de lekkerste Vietnamese recepten hier!

    Foto door Tran Phu

    De Vietnamese keuken

    Lawaaierige motorfietsen die kriskras over de straten van Hanoi scheuren, de kakofonie aan geuren en kleuren op de rumoerige straatmarktjes, maar ook de rustgevende rijstvelden op het platteland: Vietnam is een land vol tegenstellingen. Balans vinden de Vietnamezen dankzij yin en yang.

    De leer waarbij tegengestelde krachten elkaar beïnvloeden en naar een hoger niveau tillen wordt in alle facetten van het Vietnamese leven nagestreefd, ook in de keuken! Bovendien is de Vietnamese keuken met zijn verse en lichte ingrediënten één van de meest gezonde en verfijnde ter wereld. 

    Streetfood

    Een snelle, goedkope en vooral authentieke Vietnamese hap vind je heel eenvoudig op een van de talrijke voedselkraampjes op straat. Deze frisse, knapperige gems met noedels en gehakt eet je net als op een straatmarkt best gewoon met je handen. Naast de zoutige vissaus, serveer je ze ook met een zoet chilisausje. Zo houden we yin én yang tevreden. Kies dit gerecht volgende week in je box!

    Broodje bánh mì

    Nog een streetfood-klassieker! Dit luchtig stokbroodje stamt rechtstreeks af van Frans-Indochina. Je vult deze Frans-Vietnamese hybride met bánh phở (een krachtige bouillon met noedels en verschillende toppings) of met langzaam gegaard varkensvlees. Wij maken een snelle versie met gehakt, zoetzure groenten en wat Sriracha-mayo en pepers om het geheel lekker pittig te maken.

    Spring rolls

    Luchtig, vers en snel! Deze lenterolletjes met rijstvellen zijn heerlijk als lichte lunch, als voorgerecht of als hapje tussendoor. In tegenstelling tot de gefrituurde, Chinese tegenhanger zijn deze spring rolls waanzinnig gezond. Wij tonen je hier hoe je ze het best rolt en geven je vier heerlijke variaties, waarbij je er zelfs eentje vult met vers fruit en als dessert serveert!

    Noedelsoep

    Elke Aziatische keuken heeft zijn eigen noedelsoep-klassieker! In Vietnam gebruik je traditioneel vissaus, sojasaus, citroengras, gember, koriander en knoflook zoals in deze kokos-noedelsoep met vis. Of stuur je smaakpapillen naar Hanoi met deze geweldige kokos-noedelsoep met kippendij!

    Chúc bạn ăn ngon miệng of smakelijk eten!

    Vorig artikel
    Missie: red de pruimen van boer Kees Missie: red de pruimen van boer Kees
    Volgend artikel
    6 tips voor de perfécte fruitsalade! 6 tips voor de perfécte fruitsalade!

    Gerelateerde artikelen