Bloemkool: in 5 stappen op je bord

18 juli 2014
door Wendy In de keuken

    Bloemkool

    Volgende week zit er bloemkool in de HelloFresh Box! Deze witte kool groeit boven de grond en gebruikt zijn grote bladeren om zich te beschermen tegen de zon. Op die manier blijft de kleur mooi wit! Bloemkool wordt op traditionele wijze vaak gegeten met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld een bal gehakt. Echter kun je de het op veel verschillende manieren bereiden. Zo eet je volgende week aardappel-bloemkoolpuree met wijtingfilet en tomaat! Vaak wordt een het in zijn geheel gekookt,  maar wist je dat de kooktijd korter is op het moment dat je hem voor het koken al in roosjes verdeeld? Volg ons stappenplan en bereid aankomende week deze kool net even iets sneller!

    Stap 1: snijd de bladeren van de bloemkool                  Stap 2: snijd rondom de stronk 

    Stap 3: nu kan je de stronk er in 1 keer uithalen.          Stap 4: breek de bloemkool in roosjes.
     bloooeeeemkool

    Stap 5: was de bloemkool goed en laat uitlekken.

    Nu ben je klaar om de bloemkool te koken. De bloemkoolroosjes zijn gaar na ongeveer 10 minuten koken!

    Eet smakelijk!

    Vorig artikel
    Wat is het verschil tussen rode, groene en gele paprika? Wat is het verschil tussen rode, groene en gele paprika?
    Volgend artikel
    Tour de Fresh: barbecue met vis Tour de Fresh: barbecue met vis

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.