Best of 2013: bulgur met sugarsnaps & geitenkaas

5 januari 2014
door Kirsten Achter de schermen

    Bedankt voor al jullie feedback op de gerechten die in 2013 in de HelloFresh Box zaten. We hebben op basis van jullie feedback een top 3 samengesteld van de populairste gerechten: de Best of 2013. Het gerecht dat op de tweede plek staat, is bulgur met sugarsnaps, geitenkaas en pompoenpitten. De geitenkaas geeft de bulgur een zachte smaak en door het limoensap en de verse munt heeft deze maaltijd een fris tintje. HelloFresh Best of 2013

    We hebben helaas geen foto van dit gerecht kunnen vinden. Heb jij een foto gemaakt van dit gerecht, of ga je er een foto van maken? We zouden het leuk vinden als je die naar ons wilt opsturen.

    bulgur met munt

    Best of 2013: Bulgur met sugarsnaps, geitenkaas en pompoenpitten

    Ingredients

    • 1200 ml groentebouillon
    • 300 g bulgur
    • 300 g sugar snaps
    • 4 tomaten
    • 120 g zachte geitenkaas
    • 12 takjes verse munt
    • 2 el limoensap
    • 60 g pompoenpitten
    • Peper & zout naar smaak
    • Benodigdheden
    • 2x pan met deksel
    • Koekenpan
    • Saladekom

    Instructions:

    1. Bereidingswijze
    2. 1. Kook 300 ml water per persoon voor de groentebouillon en bereid deze door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water. Voeg de bulgur bij de groentebouillon in een pan met deksel en kook deze, afgedekt, in 10 minuten gaar. Laat afgedekt nagaren.
    3. 2. Kook ondertussen 500 ml water voor de sugarsnaps. Was en snijd de sugarsnaps in stukjes van 5 cm. Kook deze, afgedekt, in 8 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
    4. 3. Snijd de zachte geitenkaas in blokjes, hak de verse munt fijn en pers de limoen uit. Snijd de tomaten in parten.
    5. 4. Verhit een koekenpan en rooster de pompoenpitten (zonder olie) in 2 minuten goudbruin.
    6. 5. Meng de bulgur met de sugarsnaps, tomaten, munt, geroosterde pompoenpitten en het limoensap in een saladekom. Schep de zachte geitenkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
    7. Verdeel het gerecht over de borden.

    Eet smakelijk!

    Vorig artikel
    Best of 2013: Biefstuksalade Best of 2013: Biefstuksalade
    Volgend artikel
    Best of 2013: Pastasalade met rode pesto Best of 2013: Pastasalade met rode pesto

    Gerelateerde artikelen