Best of 2013: Biefstuksalade
3 januari 2014Aan de hand van al jullie feedback op de recepten die in 2013 in de HelloFresh Box zaten, hebben we een top 3 samengesteld. Het recept dat op de derde plek is geëindigd, is een biefstuksalade met knapperige groenten en jasmijnrijst. Ook een van onze favorieten dit jaar, dus we zijn blij dat jullie het gerecht ook zo waarderen.
Je serveert de biefstuksalade met een zelfgemaakte dressing van frisse koriander en sojasaus. Een gerecht met een Oosters tintje.
Biefstuksalade met knapperige groenten en jasmijnrijst
Ingredients
- Voor 4 personen
- 3 el zonnebloemolie
- 400 g biefstuk
- 335 g jasmijnrijst
- 2 rode uien
- 1 komkommer
- 250 g cherrytomaten
- 8 bosuien
- 8 takjes verse koriander
- 10 ml sojasaus
- 1 limoen
- Peper & zout naar smaak
- Benodigdheden
- Pan met deksel
- Saladekom
- Grill- of koekenpan
- Aluminiumfolie
Instructions:
- Haal de biefstuk uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
- Kook 500 ml water per persoon voor de jasmijnrijst en kook de jasmijnrijst in een pan met deksel, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af en laat afgedekt nagaren.
- Pel de rode ui en snijd in fijne halve ringen. Schaaf de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne plakjes. Snijd de cherrytomaten doormidden en de bosui in dunne ringen. Scheur de koriander fijn. Meng alles samen in een saladekom.
- Wrijf de biefstuk in met de helft van de zonnebloemolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstuk 3 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en laat twee minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie.
- Voeg ondertussen de sojasaus, de overige zonnebloemolie en peper en zout toe aan de salade. Pers de limoen uit en voeg het sap naar smaak toe aan de salade.
- Snijd de gegrilde biefstuk in plakjes en schep de achtergebleven jus door de salade.
- Verdeel de salade over de borden. Leg de biefstuk op de salade en serveer met de jasmijnrijst.
Eet smakelijk!