Homemade appelrozen van bladerdeeg

12 november 2015
door Frederieke Onze recepten

    Appelrozen van HelloFresh

    Jullie lieten ons via Instagram weten dat jullie dit recept graag zelf wilde maken. Normaal zit dit recept alleen in de Fruitbox, maar nu delen we het met liefde op het blog!

    Dit zijn feestelijke appelrozen met abrikozenjam die je bij een ontbijt, als gebakje in de middag of als nagerechtje met ijs kan serveren. Het verse bladerdeeg uit de koeling is, in tegenstelling tot het bladerdeeg wat je in het vriesvak vindt, een lange rol en daardoor perfect voor het maken van deze rozen. Deze appelrozen zijn bijna te mooi om op te eten!

    Appelrozen van bladerdeeg

    Ingrediënten voor 6 personen: 

    • 1 jonagold appel
    • Vers bladerdeeg (15 x 25 cm)
    • 1 el abrikozenjam
    • Poedersuiker ter garnering

    Benodigdheden:

    • Pan
    • Keukenpapier
    • Bakplaat met bakpapier

    Stappenplan Appelrozen

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 500 ml water in een pan aan de kook.
    2. Snijd de appel (jonagold) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in flinterdunne plakken.
    3. Kook de plakken appel 3 – 4 minuten in de pan met water, zodat ze zacht worden. Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat uitlekken. Dep vervolgens droog met keukenpapier.
    4. Snijd ondertussen het bladerdeeg in repen van 3 bij 25 cm.
    5. Beleg de repen bladerdeeg met de appel, zorg hierbij dat de plakken elkaar net overlappen. Bestrijk met abrikozenjam. Rol op en leg de appelrozen op een bakplaat met bakpapier.
    6. Bak de appelrozen 25 – 30 minuten in de oven.
    7. Verdeel de appelrozen over de borden en garneer met poedersuiker.

    Veel kookplezier! Deel je de foto’s van jouw versie van de appelrozen met ons op Facebook?

    Vorig artikel
    Sinterklaas-spaaractie voor het teken-het-zelf-kookschort! Sinterklaas-spaaractie voor het teken-het-zelf-kookschort!
    Volgend artikel
    Voor de kids: zoek de verschillen Voor de kids: zoek de verschillen

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.