5x de wereld rond vanuit je eigen keuken

23 april 2020
door Sophie B. Gerechten

    Ben je wel eens binnen een maand in Mexico, Engeland, het Midden-Oosten, China én Vietnam geweest zonder je eigen keuken te verlaten? Ga mee op onze culinaire reis in mei en proef elke week nieuwe wereldse smaken met onze Streetfood-recepten. Op een papieren bordje, in een krant of met stokjes – reis met ons mee en ontdek lokale straatspecialiteiten van over de hele wereld. Gewoon bij jou thuis natuurlijk.

    burritos mexicains

    Mexicaanse burrito

    Bestemming #1: Mexico. Zeg je Mexicaanse keuken, dan zeg je burrito! Wist je dat dit in het Spaans ‘kleine ezel’ betekent? Waar dat precies vandaan komt blijft een vraag, maar een mogelijke verklaring is dat ze beide veel met zich ‘meedragen’. Deze burrito is ook rijkelijk gevuld met onder andere kidneybonen, rijst, mäis en natuurlijk kaas. Mmmmexico!

    fish and chips

    Fish & chips

    Bestemming #2: Engeland. Tijd voor een ‘bloody good’ fish & chips-recept. Wist je dat fish & chips al 150 jaar wordt gegeten in Engeland, maar het van origine eigenlijk niet Brits is? De ‘fish’ is namelijk gebaseerd op het Spaanse en Portugese gerecht pescado frito, wat gefrituurde vis betekend. En de ‘chips’ zijn afkomstig uit de Frans-Belgische traditie om aardappels te verwerken tot friet. In Engeland zijn deze twee gerechten samengebracht tot een perfecte combinatie, de fish & chips! 

    sabich

    Sabich van aubergine en rode kool

    Bestemming #3: het Midden-Oosten. Ooit in Tel Aviv geweest? Je vindt sabich daar (net als falafel) op elke hoek van de straat. De warme smaken uit het Midden-Oosten proef je terug in deze pita. Er moet in ieder geval aubergine en ei in zitten en wij hebben daar een smakelijke draai aan gegeven met een smeuïge mangochutney.

    streetfood bao bun

    Zoet-zoute kippendij in een bao bun

    Bestemming #4: China. Met een klein omweggetje arriveren we in de Noord-Chinese keuken. Geniet van een zachte bao bun met gemarineerde kip. Een frisse gembermayonaise en zoetzure salade erbij en je hebt een smakelijke combinatie van zoet en zuur. Een groot feest voor je smaakpapillen!

    banh mi

    Bánh mì met gehaktballetjes

    Bestemming #5: Vietnam. Een klassieker uit de Vietnamese: bánh mì – wat letterlijk ‘brood’ betekent. Dit knapperige stokbroodje gevuld met gekruid vlees, zoetzure groente, rode peper en verse kruiden schijnt het beste broodje van de wereld te zijn. Oordeel zelf en haal de veelzijdige Vietnamese keuken naar jouw huis. Wedden dat jij je na een hap op een typische Vietnamese streetfood markt waant?

     

    Reis jij in mei met ons mee? Deel jouw wereldse Streetfood-gerechten met #HelloFreshBE

    Vorig artikel
    Verrukkelijke vegan appelkruimeltaart Verrukkelijke vegan appelkruimeltaart
    Volgend artikel
    6x zo veelzijdig is zoete aardappel 🍠 6x zo veelzijdig is zoete aardappel 🍠

    Gerelateerde artikelen